Solucan Al Sat'a Kayıt Olmak İçin Alltaki Resime Tıklayın.

Düşük Maliyetli Hasat Ürünü: Solucan Gübresi

Düşük Maliyetli Hasat Ürünü: Solucan Gübresi



Düşük Maliyetli Hasat Ürünü: Solucan Gübresi

ABD başta olmak üzere hemen hemen bütün dünya ülkeleri solucan gübresi kullanmaktadır. Kırmızı California solucanı olarak da bilenen toprak solucanı büyük baş hayvanları dışkılarının kimyasal ve fiziksel yapılarının değiştiği, toprak düzenleyici olarak kullanılan gübre çeşididir. Yapılan kimyasal ve fiziksel değişimde 3 ay boyunca 1 metreküpün içerisinde 250.000 adet solucan işlem yapmaktadır. İçerisinde bulunan bakteriler toprağa hareketlilik kazandırmaktadır. Solucanların içerisinde bulunan bazı yapılar dışkı ile dışarıya çıkar. Böylece oluşan gübrede toprağın ihtiyacı olan vitamini alması sağlanır. Sizde solucan gübresi ile kaliteli besinler yetiştirmek istiyorsanız www.solucanalsat.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Solucan Gübresinin Bazı Özellikleri

-Toprağın su tutma kapasitesini arttırmaktadır.
-Kokusu bulunmamaktadır.
-Uzun sürede toprakta durdukları zaman, bitkilerin bütün ihtiyaçlarını karşılarlar.
-Toprağa, havaya ve suya kesinlikle olumsuz etkisi bulunmamaktadır.
-Toprağında solucan gübresi olan bitkilerde nitrat bulunmaz.
-Tarım açısından elverişli bir üründür.
-Yüzde 100 ekolojik bir üründür.
-ani hava değişimleri ve mevsim normalleri dışındaki sıcaklıklarda bitkiyi koruma altına alır.
-Yabani bir madde bulunmaz.
-Toprağında solucan gübresi bulunan ürünlerin raf ömürleri çok uzun olur.
-Toprakta bulunan zararlı bakterilerin bitkilere ulaşmasını engeller. Ve bitkilerin direncini arttırır.

Solucan Gübresinin Avantajları Nedir?

Bitkilerin büyümesi sağlayan bir madde olan solucan gübresi, aynı zamanda bitkilerin besin kaynağı olarak bilinmektedir. Humus oranı az olan toprakları daha verimli hale getirerek, toprağın içindeki yararlı mikroorganizmaları uyandırır. Toprağı iyileştirir. Gübrenin içerisinde bulunan mineraller uzun süre toprakta kalır. Bu süre içerisinde bitkiler gübreden gerekli besinleri alır. Suda çözünür ve kullanılan bütün ilaçlarla uyumludur. Kaliteli sebzeler yetiştirilmesine yardımcı olur.

Solucan Gübresinin Etkileri

Sizlere solucan gübresinin bazı etkileri hakkında gerekli bilgileri aşağıda derledik:

Çim: Çimlerin olduğunda daha hızlı büyümesine yardımcı olur. Sararmasını engelleyerek, oluşabilecek olumsuzluk durumlarında maliyeti azaltır.

Meyve: Solucan gübresi meyveler üzerinde hızlı ve güçlü bir etki sağlar. Meyveler gününden 15 gün önce hasat edilebilir. Daha lezzetli ve tatlı meyvelerin oluşmasını sağlar. Bu sayede meyveler kanserojen maddeler içermeyen besinler olarak tüketicilere sunulur.

Patates: Verim oranını yüzde 40 ile 70 arasında arttırır. Toprak yıl boyunca besinleri besler. Yüzde 45 oranında nişastayı arttırır.

Bağ: Bitki köklerinin olduğundan daha güçlü bir halde olmasını sağlar. Üzümler normalden daha erken toplanır ve orijinal ürün olarak pazarda yerini alır. Üzümlerin aroması ve lezzeti artar.

Sebze: Toprağında solucan gübresi kullanılan sebzeler normal zamanda 15 gün önce fide oluşumuna başlar. Erken toplanır ve sebzeler her zamankinden daha aromalı bir halde tüketiciye sunulur.


Solucanın Gübresi Nasıl Olur?

Gübrelerin içinde en etkilisi şüphesiz ki solucan gübresidir. Amerika’da yapılan bazı araştırmalara göre solucan gübresinin kullanıldığı sebze ve meyvelerde yüzde 70 oranında verimli artışı gözlemlenmiştir. Solucanlar vücutlarından salgıladıkları sölom sıvısı sayesinde vitaminleri dışkı ile atmaktadır. Bu sayede bitkiler bu vitamin ile dirençli olur. Solucanlar küçük canlılar olmasına rağmen vücutlarında çok fazla yararlı mikroorganizma bulunmaktadır. Sebze, meyve, çim üretiminde ve bahçe-balkon gibi alanlarda solucan gübresi kullanabilirsiniz.

Solucan Gübresini Nasıl Kullanmalıyım?

Evde sebze dikmek için solucan gübresi kullanmak istiyorsanız bir avucunuz kadar, meyve dikerken 1,5 kilo kadar solucan gübresini toprağa koyun. Üzerine toprağı kapatarak sulayın.
Büyük meyve ağaçları için, ağacın gölge çapı kadar gübreyi ağacın yanına bir çukur açarak içine koyun. Toprağın üzerini kapatarak bolca sulayın.

Balkonda ise saksıların içerisinde bulunan toprağı az bir miktarda sıyırın ve toprak görünmeyecek miktarda gübreyi saksıya dökün. Sıyırdığınız toprağı gübrenin üzerine koyarak sulayın. Böylece kullandığınız gübre sayesinde, bitkiler hızlı bir şekilde kökleri gelişecek ve besin verimi artacak.


Neden Solucanalsat.com’u Tercih Etmeliyim?

Uzun yıllardır içinde bulunduğumuz bu sektörde tek amacımız yüzde 100 müşteri memnuniyeti sağlamaktır. Alanında uzman ekip arkadaşlarımız ile birlikte sizlerin hizmetinizdeyiz. İnsanoğlu besinlerini topraktan karşıladığı için toprağın verimli ve sağlıklı ürünler verebiliyor olması bizler için çok önemlidir. Sağlıklı ve doğal solucan gübresi için kesinlikle doğru adrestesiniz.

Solucan gübresi almak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey web sayfamızda bulunan telefon numaralarımızdan ulaşıp, güler yüzlü müşteri hizmetlerimiz aracılığıyla sipariş vermek. Siparişleriniz stok durumuna göre kargoya verilecektir.


Hormonsuz ve doğal ürünler yemek elbette herkesin hakkı!

Google Plusta Paylaşmak İçin Tıkla

About Maden.im

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum: